Nieuwsbrieven

nieuws

 

Hoe kan de gemiddelde Siemens-gepensioneerde zich goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen op het ingewikkelde pensioengebied en van het (inter)nationale reilen en zeilen van Siemens? Dat kan - onder meer - via de hieronder vermelde publicaties van VG Siemens en PME die hieraan elk op geheel eigen wijze hun steentje bijdragen. 
  

Nieuwsbrief VG Siemens 
De VG Siemens-nieuwsbrief, het officiële blad van de Vereniging van Gepensioneerden van Siemens Nederland, verschijnt in principe twee keer per jaar (juni/december). De digitale versie wordt per e-mail verzonden aan leden met internet, de overigen ontvangen de papieren versie per post. Klik hier voor de digitale versie van december 2020. Zie ook het archief VG Siemens-nieuwsbrieven.


VG Siemens Nieuwsflits
Onze halfjaarnieuwsbrief wordt, indien nodig, tussentijds aangevuld met een digitale nieuwsflits. De verzending daarvan vindt plaats naar geregistreerde leden mét internet. Om hen tussentijds kort en bondig te informeren over actuele zaken die van belang kunnen zijn. Ook deze nieuwsflitsen zijn terug te vinden in het archief VG Siemens-nieuwsbrieven.


PME magazine/nieuwsbrief 
Voor een goede communicatie met alle aangesloten gepensioneerden geeft PME vier keer per jaar een speciaal magazine uit. Ook verzorgen zij een digitale nieuwsbrief die elk kwartaal of vaker uitkomt al er nieuws is te melden. Op de website van PME is meer informatie te vinden over deze twee nieuwsbronnen waarin allerlei pensioenzaken aan de orde worden gesteld.


Siemens internationaal
Voor diegenen die Siemens nationaal, maar ook internationaal, willen volgen is het beslist de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van Siemens Nederland. Hier is onder meer informatie te vinden over spraakmakende Nederlandse projecten, over nieuwe producten en systemen en over nog veel meer. Zie menu 'Siemens (inter)nationaal' voor links naar Siemens-website en YouTube filmpjes.


Siemens Schakels stopgezet 
Ons nationale personeelsblad Schakels verscheen in principe een keer per kwartaal. Met in elke uitgave steeds weer tal van interessante onderwerpen over de veelzijdige activiteiten van Siemens in Nederland. Ook Schakels werd in principe niet naar de huisadressen gestuurd. Helaas heeft het Siemens-management besloten om de uitgave van Schakels stop te zetten (2018).